Zkuste na chvíli zapomenout na standardní oplatkové zmrzlinové kornouty – a představte si voňavé, sladké, křupavé těsto, představte si kornouty, které znáte z lepších středomořských... (22. 3. 2010)
K oblíbeným a navíc zdravým pochutinám patří mnoho různých druhů ovoce. Kde má svůj původ? Jak se jednotlivé druhy šlechtily a ze kterých se dělalo... (22. 2. 2010)
S kakaem a čokoládou se Evropa seznámila díky španělským dobyvatelům, kteří jej objevili při dobývání mexické říše Aztéků. Čaj naopak pochází z Asie – pěstován... (8. 2. 2010)
V jednom z našich minulých příspěvků jsme se zaměřili na vliv vitamínů na náš zdravý život a zmínili jsme i některá doporučení, jejichž plnění podpoří... (25. 1. 2010)
Jednou ze základních podmínek plnohodnotného života je uchování si svého zdraví – a my vám dnes nabízíme řadu informací o tom, jak jej podpořit prostřednictvím... (4. 1. 2010)
Dnes tu pro vás máme několik zajímavostí o poživačném životě starých Řeků. Věděli jste třeba, že v klasickém Řecku ještě nebyly hospody a vinárny, ale... (21. 12. 2009)
Pokud v prodejnách zdravé výživy, když tam náhodou zabloudíte, pochybujete nad chutností nabízených pokrmů, možná je na čase přehodnotit své postoje. Dnes se společně podíváme... (30. 11. 2009)
Když se řekne „salát“, většina z nás si zřejmě vybaví nějaké zdravé a – podle nátury každého z nás – i dobré, nebo naopak zcela... (9. 11. 2009)
Vybrat si nebo připravit dobré jídlo může být někdy složitější, než se na první pohled zdá. Obzvláště tehdy, objevují-li se na jídelním lístku (nebo třeba... (2. 11. 2009)
Švestková povidla patří mezi tradiční české pochoutky – i když správnější by bylo uvést, že oblíbená jsou nejen u nás, ale třeba také v Německu... (12. 10. 2009)