Pochoutky


Super recepty: Kukuřičná polévka a luxusní uzený pstruh


Hotová kukuřičná polévka a luxusní uzený pstruh dle receptu. Foto: TZ Racio

Kukuřičný krém a zapékaný uzený pstruh s toasty, no uznejte, to zní jako perfektní kombinace, která zasytí a zahřeje. A přitom jde o zdravé jídlo. Prostě zdravé a výborné! Připravte díky těmto receptům lehký oběd nebo večeři. Pojďme na to!


Tip: Jak správně pečovat o pákový kávovar


Foto: archiv

Milujete kávu? Pákový kávovar lze považovat za cenově nejpřístupnější domácí alternativu profesionálních strojů. Příprava kávy v něm sice zabere o něco více času, než v případě automatického či tobolky přístroje, výsledek je však podle nadšených znalců nejbližší tomu, na co jste zvyklí ve své oblíbené kavárně. Jak ale o takový kávovar pečovat, aby byla káva dobrá?


700. narozeniny Karla IV. nejen ve znamení vína


Novinky představují (zleva) Petr Fedor, náměstek pro správu památkových objektů Národního památkového ústavu, a Lukáš Lukáš, obchodní ředitel Templářských sklepů Čejkovice. Foto: Slasti.cz

Slavného českého panovníka čeká v příštím roce kulaté výročí. V roce 2016 totiž uplyne již 700 let od narození našeho „otce vlasti“, krále a císaře Karla IV., za jehož panování zažívalo České království nebývalý rozkvět. Při této příležitosti se bude konat řada akcí - a třeba Templářské sklepy Čejkovice připravily k narozeninám exklusivní kolekci vín zařazených do řady Sanctus Victoria.


Praha oslaví Den sektu. Zúčastníte se také?


Proč utrácet peníze za luxusní šampaňské, když nám stejné potěšení může dopřát kvalitně připravený klasický sekt? Právě s touto myšlenkou vzniklo sdružení českých a moravských výrobců sektů, kteří loni na podzim uspořádali první festival tohoto ušlechtilého šumivého nápoje. Druhý ročník „Dne klasického sektu“ se koná v pondělí 23. listopadu 2015 v hotelu Grandior.


Nová červená vína ročníku 2013


Svá nová červená vína ročníku 2013 představilo v Praze vinařství Ludwig. Patří mezi ně třeba Rulandské modré v kategorii výběru z hroznů, které vyzrálo do kulatých třešňových tónů, či tradiční André barrique pozdní sběr, jež zrálo šest měsíců v dřevěných sudech. Za pozornost ale stojí nejen ta.  


Střevní potíže: Jak se jim bránit, jak je léčit


Střevní potíže zlobívají nejen na exotických dovolených.

Statistiky ukazují, že až 90 % střevních potíží může být bakteriálního původu. Nejčastěji bakterie napadají lidský organismus prostřednictvím zkaženého jídla nebo pití. Kvůli vysokým venkovním teplotám se potraviny více kazí a jejich uchovávání je tak mnohem složitější. Jak se bránit?


Recept týdne: Bezlepková pizza


Bezlepková pizza. Foto: Nominal

Chutnou teplou večeří podle následujícího receptu si můžeme zpříjemnit několik zimních večerů, které máme ještě před sebou. Nabízí se hned dvě pizzové varianty, buďto si můžeme nachystat klasickou kruhovou pizzu nebo oblíbené pizzové proužky, ty se sice v troubě více vysuší, ale zároveň budou křupavější. Jak tedy na pizzu jinak, tentokrát bezlepkovou?


Recept: Bezlepkové noky se špenátem


Noky. Foto: Nominal

Příprava noků je nejenže poměrně hravou záležitosti, ale pokud zvolíte ty správné suroviny, můžete si hladinu pozitivních hormonů zvýšit i při jejich konzumaci. Nevěříte? Pojďme si ukázat přípravu jáhlových noků se špenátem, což jsou dvě suroviny, které podle odborníků na výživu obsahují složky na léčbu depresí a únavy.


<<< Novější články | Starší články >>>




Anketa


©2009-2019 Slasti.cz, ISSN 1804-0640
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: slasti(at)slasti.cz | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu Slasti.cz a ochrana soukromí